onsdag 18 augusti 2010

På fyra sekunder!!!

Vid dagens partiledarutfrågning av Maud Olofsson (c) i Sveriges radio P:1 lyckades hon med konststycket att inom fyra sekunder framföra fler dumheter än de flesta politiker lyckas med under ett helt år.

På frågan om den som är pensionär ska beskattas hårdare än den som lönarbetar, svarar Maud O (c) något i stil med; ja, eftersom de inte har samma behov av kläder och mat. Hallå alltså, vad menar hon egentligen. Kanske syftar hon på att maten för de gamla har försämrats så kraftigt att de inte orkar äta längre. Kanske har hon sett hur undernärda många är och därför dragit slutsatsen att de inte behöver lika mycket pengar till mat.

Några sekunder senare kommer nästa uttalande. Nu handlar det om utplanteringen av varg och när det kommer att genomföras. Svaret är att det kommer ske så snabbt som möjligt. Och då kommer vi förhoppningsvis få vargar "som uppträder mer normalt". Hallå alltså, är det inte just ett normalt bettende hos en varg att jaga och ta älg, rådjur osv. Att jägarna sedan blir tokiga över detta, har ju ingenting med huruvida vargen är normal eller inte. Det onormala är att många jägare vill skjuta bort större delen av vargen för att de ska kunna jaga ifred.

Till slut skrek Alicia rakt ut och jag stängde av radion för att undvika framtida trauman.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar