torsdag 10 september 2009

Stanna hemma från Sydafrika Sverige!

Igår spelade det svenska fotbollslandslaget VM- kvalmatch mot Malta. Efter att med nöd och näppe klarat av Ungern i lördags trots bra spel, så skulle väl inte matchen mot Malta föranleda några större problem. Snarare handlade det om att göra så mycket mål som möjligt. Men som många gånger förr när svenska landslag ska spela mot klart sämre motstånd, så framstår det svenska spelet som desperat, stressat, krampaktigt och utan tanke och fart. Individuellt skickliga spelare faller in motståndarens tankar och tempo och börjar agera stressigt.

Igår blev det verkligen stressigt. När matchklockan stod på 80 minuter var ställningen fortfarande 0-0 och grabbgänget i soffan utbrast unisont ; vad fan är det som händer? En minut senare var det 1-0 till Sverige genom ett helt underbart självmål i klass med dom man brukade få se på division 6 och 7 matcher i de värmländska skogarna.

Nu har landslaget tagit de nödvändiga poängen så långt och VM drömmen lever. Självklart vill alla svenska fotbollsälskare att Sverige ska till VM, men om vi ska vara riktigt ärliga; vad ska Sverige till Sydafrika att göra. Det bästa hade förmodligen varit om Sverige inte gick vidare och gråsossen Lagerbäck fick gå och ersättas med någon som kan tänka modern fotboll tillsammans med nya spelare. Ser gärna att Glenn Strömberg tar över rollen som förbundskapten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar